Sega kakor och österrikiskt mjöl!

Ibland får man ett ryck! (Jo, jag får det ganska ofta, jag vet)

Idag fick vi i alla fall för oss på småbarnsgruppen att vi skulle baka kakor! Svenska dito.
I alla fall bakade av svenska kvinnor efter ett svensk recept. Sagt och gjort.
Den dyrbara receptboken hemifrån plockas fram liksom ingredienser och bakningen börjar!

Finner att det absolut kommer bli Svenska goda kakor då de enda ingredienserna som inte är från Sverige är mjölet, sockret och smöret. (De enda övriga ingredienserna är förvisso bara sirap, bakpulver och vaniljsocker, men 50% är ändå ganska bra! 🙂

Målet är härliga sirapskakor. Ni vet så där lagom småsega, knapriga.
Så här skall dom se ut!

Sirapskakor
Kanpriga sirapskakor bakade av proffs på Recepten.se

Så här blev dem…..

20120926-143045.jpg

Drar mig tillbaka med min stukade självkänsla och hävdar bestämt att det är det Österrikiska mjölets fel…möjligtvis smöret och sockret också….


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

14 svar till ”Sega kakor och österrikiskt mjöl!”

 1. Profilbild för Unni

  Kjære Maria!
  Uæææææææææ!!! men jeg er sikker på at de smaker VIDUNDERLIG!
  Unni

  1. Profilbild för Scharffenberg

   🙂 Dom smakar helt ok faktiskt, men konsitensen är…fel!
   Ungefär lika knapriga som mjuk grädde. 😉

 2. Profilbild för Frida
  Frida

  Jätte goda tyckte jag och liam

  1. Profilbild för Scharffenberg

   Gillar Liam! Min största lilla supporter i matlagning! 🙂

 3. Profilbild för Roma

  Ett alltför vanligt fenomen när man byter land :-). Upplevde detta först i England och därefter i Österrike. När vi kom hit träffade jag en mästerkock. Vi dryftade just detta problem och han rekommenderade att jag köper ett mjöl som heter ”Wiener Nuller” – finns på Billa. Därefter har jag inte upplevt några större överraskningar som är kopplade till mjölet. För att vara på säkra sidan försöker jag alltid börja med något mindre mängd mjöl än angivet i svenska recept och kollar deg/smet konsistensen. Hoppas det hjälper. BTW kakorna ser inte så dumma ut och smakar säkert jättegott.

  1. Profilbild för Scharffenberg

   Tack för tipset. Skall testas!

 4. Profilbild för Mia Kainz

  Haha..jag försökte baka kladdkaka med vanligt strösocker..trodde jag..det var något särskilt socker för sylt..kakan blev som en svullen deg och såg definitivt inte ut som en svensk, platt, kladdkaka..gör om gör rätt…har många recept som blivit märkliga då jag inte förstått om det ska vara griffig, fein eller något annat mjöl i maten:-)

  1. Profilbild för Scharffenberg

   Förlåt, men… *asg*Kan se en svullen kladdkaka framför mig!! : D

 5. Profilbild för Monika
  Monika

  Småkakor brukar bli bra med ”glattes Mehl”, Typ W 700.

 6. Profilbild för Per Scharffenberg Livbom
  Per Scharffenberg Livbom

  Herregud detta verkar som jag kommer att få köpa med mig en massa bakgrejjor när jag kommer hem igen. Vetemjöl – Socker – Bakpulver m.m. Hmm får nog köpa extra vikt på planet och en väska till hmm…
  Tror med all säkerhet att den blev jätte god Maria för det brukar den bli 😉 konsistens bahh inte viktigt alls 🙂

 7. Profilbild för Emilie

  Intressant det där 🙂 Jag har bakat bade bullar, lussebullar, kladdkaka etc utan problem, kan visserligen tyska men har aldrig upplevt att mjölet ställt till det? Däremot var det första jag köpte ett decilitermatt, eftersom jag inte kunde använda mina svenska recept annars 🙂

  1. Profilbild för Scharffenberg

   Emelie! Du är härmed kontrakterad som bagerska med uppgift att lära Frau Pfarrerin att baka!! 🙂
   16 okt är nästa bakdag. 🙂

   1. Profilbild för Emilie

    Skulle gärna ställa upp men då måste jag närvara på min kusins disputation – i Stockholm. Men jag kan ta med mig ett paket Saffran 🙂

    1. Profilbild för Scharffenberg

     Hav förtröstan, det kommer fler tillfällen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *